Barcelona: umetniška pustolovščina

Ema Dizdarević

Barcelonska Umetniška Pustolovščina

Čarobnih štiri mesecev sem preživela v Barceloni, kjer sem se podala na nepozabno Erasmus prakso v galeriji Murkhasya. To je bilo obdobje, ki je preseglo vsa pričakovanja in me obogatilo na mnogo načinov.
Moja praksa v galeriji ni bila le običajno delo; sodelovala sem pri preobrazbi galerije, saj smo se selili na novo lokacijo ravno ob mojem prihodu. Imela sem privilegij soustvarjati podobo galerije, kar je bila priložnost, ki se je le redko ponuja. Vsak korak je bil poln izzivov in ustvarjalnega navdiha.
Že pred prihodom sem se soočila s prvim izzivom – iskanjem namestitve v študentskem proračunu. Iskanje primernega doma v tujem mestu ni bilo enostavno, saj sem se srečala z mnogimi prevarami glede nastanitve. Kljub temu sem našla svoj kotiček v Barceloni, kjer sem lahko občudovala sončne zahode in občutila utrip življenja v tem čudovitem mestu.
Hitro sem se vklopila v novo okolje in kulturo, saj mi je jezik že bil poznan. Sodelovala sem z različnimi ljudmi iz vsega sveta, ki so delili svoje perspektive in bogatili mojo izkušnjo. Barcelona je ponujala več kot le urbano kuliso; ob njenih mejah sem odkrila čudovita majhna mesteca, kot so Tossa del Mar, Roses, Figueres, Girona, Badalona in Sitges, ki so bila vredna vsakega izleta.
Najbolj neprecenljiv del izkušnje pa so bili ljudje. Spoznala sem srčnost in gostoljubnost, ki jo ponuja Barcelona.
Sodelovanje v projektih in soustvarjanje nove podobe galerije me je povezalo s posamezniki, ki so postali moja druga družina v tujini. Vsak dan je bil nov izziv, vsak trenutek je bil priložnost za rast in osebni razvoj.
Barcelona je postala več kot zgolj destinacija Erasmus prakse. Postala je dom, kjer sem izkusila življenje na drugačen način, kjer sem odkrila svojo trdnost in kjer sem se zaljubila v kulturo, ljudi in umetnost. Če bi lahko, bi to izkušnjo ponovila v trenutku.